پیشگفتار
در سال های اخیر تورم و گرانی بی سابقه ای در کشور حاکم بوده است و کسی ادعایی بر خلاف این امر ندارد. تحریم های ظالمانه و بی سابقه ی آمریکا علیه کشورمان نتایج زیان باری را به همراه داشته است که یکی از آن ها همین تورمی است که شاهد آن هستیم. در این میان قیمت کالاهای اساسی نیز افزایش پیدا کرده است و قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است. همین امر موجب افزایش متکدیان شده است اما افرادی به سرقت اموال روی می آورند. تا جایی که طبق آمار شاهد افزایش 3 درصدی سرقت در پایتخت نسبت به سال گذشته هستیم. بیمه سرقت یکی ازپوشش های اضافی بیمه اتش سوزی می باشد که توسط برخی از شرکت های بیمه مثل بیمه دانا و سامان و... ارایه میشود و شما با خرید یک بیمه اتش سوزی برای منزل یا محل کار خود می تواندی از پوشش اضافی سرقت با پرداخت حق بیمه اضافی بهره مند شوید و البته برای بهر ه مندی ازپوشش سرقت برای خودروهای خود می توانید بیمه بدنه خریداری نمایید ، بیمه ای است که در این زمینه به یاری شما عزیزان می آید و در سرقت اموال شما تا حدودی که تحت پوشش این بیمه باشد، خسارات وارده را جبران می نماید. اما این مسئله که موارد اصلی و فرعی تحت پوشش این بیمه کدام است و چه عواملی در تعیین نرخ آن نقش دارند، پرسش هایی است که در ادامه به آن ها پاسخ خواهیم داد.
بیمه سرقت در صورت سرقت اموال شما مسئول جبران خسارات خواهد بود.
بیمه سرقت
در هنگام بروز سرقت خساراتی بر مال باخته وارد می شود که از جمله ی این خسارات، مال سرقت شده، تخریب مکانی که مال در آن منطقه واقع شده و همچنین دزدیده شدن لوازم جانبی است که همراه آن مال هستند. بیمه سرقت به طور کلی مسئول جبران خسارات ناشی از سرقت به شما می باشد. از نظر حقوقی سرقت در ماده ی 267 قانون مجازات اسلامی تعریف شده است و آن عبارت است از :" سرقت عبارت از ربودن مال متعلق به غیر است." و بسیاری شرط وقوع آن را خروج مال از حرز می دانند. حرز همان مکانی است که مال در آن واقع شده است. در این حین ممکن است به آن مکان هم خساراتی وارد شود که در صورت قید در بیمه نامه، بیمه سرقت مسئول جبران این خسارت نیز می باشد. به دلیل مزایای این بیمه و افزایش نرخ سرقت در سال های اخیر شاهد رشد استفاده از آن توسط مردم هستیم.
انواع بیمه سرقت
بیمه سرقت حامی اموال شماست.
موارد تحت پوشش اصلی و فرعی بیمه ی سرقت
در بیمه ی سرقت هم مانند سایر بیمه ها، مواردی تحت پوشش اصلی این بیمه و مواردی تحت پوشش فرعی این بیمه قرار می گیرند. موارد اصلی تحت پوشش بیمه سرقت عبارتند از: مال سرقت شده و تخریب مکانی که مال در آن واقع شده است. برای توضیح بیشتر آن نیز فرض کنید که دزدی برای وارد شدن به یک خانه و یا مغازه نقابی بر دیوار میزند؛ یعنی دیوار را سوراخ می کند و یا اینکه اقدام به شکستن در و پنجره می کند و مال را سرق می کند. حال اگر فرد مال باخته بیمه سرقت خود را ثبت کرده باشد، می تواند خسارت مال مسروقه و همچنین در، پنجره و دیوار تخریب شده را از شرکت بیمه کننده پس بگیرد و زیان های مالی خود را جبران نماید.
مواردی که تحت پوشش فرعی بیمه سرقت قرار می گیرند شامل وجوه نقد و جواهرات و... نمی باشد. توجه کنید در خصوص طلا، جواهر و وجوه نقد، اگر عامل بیمه شده منزل باشد، این مورد جز موارد فرعی تحت پوشش نیست اما اگر مورد بیمه شده بانک باشد، این عامل جز موارد تحت پوشش اصلی آن قرار خواهد گرفت. یعنی به محض ثبت این بیمه به صورت پیش فرض شرکت بیمه کننده مسئول جبران خسارت ناشی از سرقت این عامل می گردد.
البته توجه داشته باشید که تعیین موارد اصلی و فرعی تحت پوشش بیمه سرقت به شرکت بیمه کننده بستگی دارد و آن ها نیز عملا با هم تفاوت دارند. آلفا بیمه در هنگام ثبت بیمه سرقت، موارد بیشتری را تحت پوشش اصلی این بیمه لحاظ می کند و از این طریق به فکر شما مشتریان عزیز است.
بیمه سرقت خسارات وارده بر حرز را هم تحت پوشش قرار می دهد.
مواردی که تحت پوشش بیمه سرقت قرار نمی گیرند
نکات مهم برای استفاده از بیمه سرقت
مدارک لازم برای اخذ خسارات سرقت از شرکت بیمه کننده
این مدارک در شرکت های بیمه کننده متفاوت است اما مجموع آن ها به صورت خلاصه عبارتند از:
سخن آخر
توجه داشته باشید که امکان بروز سرقت هر لحظه در مورد اموال شما وجود دارد و شما از این امر مستثنی نیستید. در صورت بروز سرقت نیازمند پشتوانه ای جهت جبران خسارات وارد شده بر خود خواهید بود. این خیارات شامل مال مسروقه و تخریب اموال ناشی از وقوع سرقت می باشد. برای ثبت بیمه سرقت خود هم اکنون در سایت آلفا بیمه به نشانی alfabime.ir مراجعه کرده و از مزایای آن بهره مند گردید.