پیشگفتار
از زمانی که اموال انسان ارزش پیدا کرد و از حالت نخستین خود خارج شد، انسان به فکر پشتوانه ای جهت حفظ این اموال افتاد و این گونه بود که بیمه به وجود آمد. در واقع انسان ها، بیمه را پشتوانه ای جهت حفظ اموال خود می دانند. اما بیمه انواع گوناگونی دارد که هر کدام به نوعی مسئول جبران خسارت هستند. بیمه شخص ثالث، بیمه عمر، بیمه بدنه، بیمه حوادث غیر مترقبه مانند آتش سوزی و ... از آن جمله هستند؛ به عنوان مثال، بیمه شخص ثالث قراردادی سه طرفی است که به موجب آن شرکت بیمه از طرف شخص بیمه کننده ملزم به پرداخت خسارات وارده بر شخص ثانی می شود. گاهی نیز بیمه کننده مسئول جبران خسارت قهری وارده بر شخص بیمه گر است. گفت شد که یکی از انواع بیمه، بیمه شخص ثالث است و آن را می توان گزینه ای جهت حفظ اموال بیمه کننده دانست اما اینکه شرایط دقیق آن چگونه است و چه نکاتی در این بین وجود دارد، نکاتی است که در ادامه ذکر خواهیم کرد.
بیمه شخص ثالث ضامن پرداخت حوادث عمدی است که با وسیله ی نقلیه اتفاق می افتد.
بیمه شخص ثالث
بیمه انواع گوناگونی دارد که یکی از مهم ترین آن ها، بیمه شخص ثالث میباشد. دلیل اهمیت این بیمه را می توان در اجباری بودن آن دانست. همه ی دارندگان وسایل نقلیه ملزم به داشتن بیمه شخص ثالث هستند؛ این مسئله را شاید بتوان مهم ترین عامل در افزایش موارد استفاده از بیمه شخص ثالث دانست. البته عوامل دیگری نیز در این بین موثر است. مثلا اینکه امکان بروز حوادث در مورد وسایل نقلیه بسیار بیشتر از سایر موارد است که این خود موجب اهمیت بیمه شخص ثالث شده است. تقریبا تمامی شرکت های ارائه دهنده ی بیمه، گزینه ی بیمه شخص ثالث را نیز دارند. قیمت این بیمه معمولا در تمامی مراکز یکسان است اما مواردی نیز بر تعیین قیمت آن تاثیر می گذارد.
تعیین قیمت بیمه شخص ثالث
نرخ پایه ی بیمه توسط بیمه مرکزی به شرکت های بیمه کننده اعلام می شود.
بیمه شخص ثالث اقساطی
به دلیل اینکه همیشه در هنگام استفاده از وسیله ی نقلیه احتیاج به وجود بیمه نامه دارید، گاهی اوقات شخص بیمه کننده به فکر اقساطی کردن بیمه خود می افتد. بیمه شخص ثالث اقساطی از نظر تعهد شرکت بیمه کننده تفاوتی با پرداخت آن به صورت غیر اقساطی ندارد و فقط در پرداخت هزینه بیمه است که تمایز وجود دارد. اقساطی کردن بیمه نسبت به بیمه نامه کوتاه مدت از طرفداران بیشتری برخوردار است. زیرا بیمه های کوتاه مدت معمولا هزینه بیشتری را به فرد متحمل می کند که به دلیل اصل دائمی بودن بیمه از منظر اقتصادی آنچنان به صرفه به نظر نمی رسد.
پرداخت هزینه ی بیمه شخص ثالث به صورت نقدی یا اقساطی امکان پذیر است.
اینکه شما بخواهید هزینه ی بیمه خود را به صورت اقساطی پرداخت کنید، به شرکت بیمه ی مورد نظر شما بستگی دارد. بنابراین اکثر شرکت های بیمه کننده به دلیل جذب مشتری بیشتر این امکان را در اختیار مشتریان خود قرار می دهند؛ البته برای این امر شرایطی نیز وجود دارد.
طریقه ی بیمه شخص ثالث اقساطی
معمولا بیمه شخص ثالث به صورت اقساط به این صورت است که مقداری از مبلغ بیمه را به صورت نقدی پرداخت کرده و برای پرداخت مابقی مبلغ خود چند فقره چک صادر می کنید. این مبلغ اولیه عموما 50 درصد یا 30 درصد مبلغ کل حق بیمه می باشد؛ البته میزان آن متغیر است و به شرکت بیمه کننده شما بستگی دارد. این مسئله که چه میزان از مبلغ بیمه را در ابتدا تعیین کنید و چه میزان را به صورت اقساطی در قالب چک های زمان دار پرداخت نمایید، بیشتر به حسن شهرت فرد پرداخت کننده بستگی دارد. در این هنگام چک هایی از شما گرفته می شود که معتبر باشد. زیرا شرط اینکه یک شرکت بیمه بتواند ضمانت مسئولیتی را بر عهده بگیرد، این است که بتواند مبلغ این ضمانت را هم از قبل وصول کند.
برای مقایسه شرکت های بیمه کننده و شرایط هر کدام می توانید به سایت ALFABIME.IR مراجعه کرده و شرکت بیمه مورد نظر خود را بیابید. همچنین شرکت بیمه مرکزی هر ساله نظرسنجی بین مشتریان بیمه گذار مطرح کرده و شرکت های بیمه گذار برتر را شناسایی می کند. این امر جهت بهبود عملکرد شرکت های بیمه کننده بسیار مفید خواهد بود.
طرح مهر دانا
از جمله طرح های موجود در حوزه بیمه، طرح مهردانا می باشد که به شخص این اجازه را می دهد تا هزینه ی موجود برای بیمه خود را به صورت اقساطی 12 ماه بدون پیش پرداخت بپردازد. این طرح با مشارکت بیمه دانا و همکاری بانک قرض الحسنه مهر ایران ایجاد شده است و بیمه هایی از جمله بیمه بدنه، بیمه شخص ثالث، بیمه حوادث انفرادی، بیمه مسئولیت و آتش سوزی منازل مسکونی را پوشش می دهد.
طرح مهر دانا با مشارکت بیمه دانا و بانک قرض الحسنه مهر ایران به وجود آمده است.
ویژگی های طرح مهر دانا
مدارک لازم برای طرح مهر دانا